Ministerie kijkt naar fietspad Gennep

19-04-2022
300 keer bekeken 0 reacties

De verbetering van het fietspad over de Maas bij Gennep stond nu ook in Den Haag op de agenda.

De verbetering van het fietspad over de Maas bij Gennep stond nu ook in Den Haag op de agenda. Zo'n 3000 fietsers maken elke dag gebruik van het twee meter brede fietspad over de brug tussen Gennep en het Brabantse Oeffelt. Het fietspad is daarmee te smal volgens de normen die gelden voor de aanleg van fietsstroken. Verbreden kost 5,25 miljoen euro. Provincies Noord-Brabant en Limburg hebben geld gereserveerd en willen graag dat het verbreden van het fietspad aan het project Ruimte voor de Maas bij Oeffelt wordt gekoppeld. Volgens Rijkswaterstaat en het Rijk zijn er onvoldoende argumenten om gelijk het fietspad te verbreden. Over dertig jaar staat groot onderhoud gepland. Dan kan er ook naar het fietspad  worden gekeken. Burgemeester en wethouders van gemeente Land van Cuijk schreven vervolgens een informatiebrief aan de Tweede Kamer.

CDA’er Harry van der Molen diende een motie in. Hij wil dat de regering met de beide provincies in overleg gaat. Voor dit najaar moet duidelijk zijn of er geld beschikbaar komt. 

De motie is 19 april 2022 aangehouden. Dat betekent dat ze de Tweede Kamer er niet over gestemd heeft. Zo heeft minister Harbers de gelegenheid om zijn huiswerk en onderbouwing beter op orde te brengen.
 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen